tehnologija rada GHP


Plinska toplinska pumpa (GHP) ima prednost jer je "prijatelj okoliša", a karakterizira je niska cijena goriva i rad sa nultim koeficijentom uništenja ozona rashladnim sredstvom.

GHP omogućuje značajna smanjenja tekućih troškova korištenjem prirodnog plina ili LPG-a. Također omogućuje uštede energije čime se sprečava onečišćenje okoliša.Unutar širokog raspona modela i jednostavne ugradnje vanjskih i unutarnjih jedinica, mogu se zadovoljiti sve vrste zahtjeva.

Mogućnost korištenja već postojeće instalacije čini sustav prikladnim za ugradnju u projekte zamjene. GHP je najbolji sustav za unapređenje udobnosti životnog prostora svake vrste (kuće, zgrade, uredi, hoteli, industrijske zgrade, itd).


Prednosti GHP-a nad EHP (električna toplinska pumpa)sti -

Rad plinske toplinske pumpe (GHP)

Plinska toplinska pumpa razlikuje se od električne jer se kompresori vanjskih jedinice pogone plinskim motorom, a ne električnim.

GHP vanjska jedinica sačinjena je od visokoefikasnog plinskog motora i toplinske pumpe koja, osim što oduzima toplinu iz prostora, nadoknađuje toplinu iz motora.

Unutarnja jedinica nema sagorijevanje plina.Iz tih razloga, GHP je izuzetno energetski efikasan sustav i nudi čistu klimatizaciju i zimi i ljeti. Toplinska pumpa koristi rashladna fizikalna svojstava plina, koji apsorbira toplinu iz okoline kada isparava i otpušta toplinu kada kondenzira.

Pomoću kompresora, rashladni plin neprestano cirkulira isparavajući i kondezirajući čime stvara hlađenje i grijanje.

AISIN sustav povrata topline eliminira glavni problem električnih toplinskih pumpi, i to fluktuacije kapaciteta grijanja zbog vanjskih temperatura. Tijekom zime, GHP ima izuzetan kapacitet grijanja pri veoma niskim vanjskim temperaturama (-20°C).


PREDNOSTI

Niski tekući troškovi i troškovi održavanja

Jedna od glavnih prednosti GHP-a su niski tekući troškovi. Uštede su, na godišnjoj razini, 30% u usporedbi sa električnom toplinskom pumpom.

AISIN GHP radi na prirodni plin ili LPG. Plinske kompanije daju prednost korištenju GHP-a.

Smanjene su potrebe za električnom energijom jer je niska potrošnja snage. Potrošnja el. energije je 90% manja od električne toplinske pumpe (EHP).

Visoka efikasnost i niska razina buke

Visoka efikasnost TOYOTINOG plinskog motora omogućava brzo zagrijavanje prostorije i u najhladnijim zimskim danima.

AISIN GHP je opremljena sa inteligentnim elektroničkim regulatorom brzine koji regulira brzinu okretaja motora prema vanjskoj i unutarnjoj temperaturi. Rezultat je minimalan gubitak energije i konstantna unutarnja temperatura.

Kontinuitet rada i smanjeni troškovi ugradnje

GHP ne treba invertirati radni ciklus kako bi obavila defrost. Na taj način se može postići efikasno i veoma brzo i kontinuirano zagrijavanje prostorije bez prekida za defrost.

Također, nema potrebe za bojlerom u prostoriji kao ni dodatnih troškova za povećanje instaliranog električnog kapaciteta.

Za svaki tip okoliša

AISIN plinske toplinske pumpe nude široki raspon modela, kako bi se postigla najbolja rješenja u klimatizaciji bilo kojeg tipa životnog prostora: od kuća do tvornica.


Nema granica u primjeni

AISIN plinske toplinske pumpe su napravljene da se mogu povezati u serije kada je potreban visoki kapacitet.

Tehnološke inovacije

Endotermički plinski motor razvijen je posebno za plinsku toplinsku pumpu od strane Toyotinog Centra za istraživanje i razvoj.

Do 4 scroll kompresora opremljena elektromagnetskim spojkama, osiguravaju izlaznu modulaciju i samim time visoku efikasnost čak i pri djelomičnim opterećenjima. U stvari, AISIN GHP ima veoma niske tekuće troškove pri najmanjim opterećenjima.

Od kada su maksimizirane produktivnosti motora, izmjenjivača topline i ostalih komponenti vanjske jedinice, postignut je visok COP (Coefficient Of Performance - Koeficijent učinkovitosti). Zbog toga se GHP može smatrati kao vrhunski sustav u klimatizaciji.

Tekući troškovi su smanjeni i kao posljedica niske potrošnje plina. Kao rezultat toga, smanjena je emisija CO2 čime se poštuje zaštita okoliša.

- Duljina cjevovoda nakon prvog odvoda je 40 m za najvišu fleksibilnost instalacije.

- 20% smanjenje težine koristeći zasebne materijale i optimizacijom strukture vanjske jedinice.

Oprema za toplu vodu za kućanstvo

Svi AISIN GHP modeli mogu se opremiti sa priborom koji proizvodi toplu vodu za kućnu upotrebu.

Tipovi ugradnje

Direktna ekspanzija

To je jedinstveno direktno proširenje jačine uređaja varijabilnog rashladnog sredstva, koje pokreće prirodni plin ili LPG. Može se povezati do 60 unutarnjih jedinica različitog tipa i kapaciteta.

Unutarnje jedinice imaju neovisne daljinske upravljače.

Sustav zrak-voda

Sa AISIN GHP, a posebno YOSHI AWS, proizvedenima i patentiranima od TECNOCASE, instalacije sa fan coil-ima, jedinice sa obradom zraka, itd., mogu se koristiti zajedno. Ugradnjom YOSHI AWS-a, može se izbjeći korištenje bojlera i chilera, i time srezati povećanje dodatnih troškova za povećanje električnog instaliranog kapaciteta.